• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL
Pilea Pannekoekenplant

Pilea Pannekoekenplant

Bekijk meer van Pilea
€ 4,00
Samenvatting
Samenvatting wordt geladen...
Ongeassembleerd geleverd
Totaal
€ 4,00
Levertijd:
Op voorraad
2 werkdagen
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €60,-

Alles over de Pilea

Inclusief pot 15cm hoog

Kweekpot diameter is 6cm

Gemiddeld water nodig

Schaduw/Halfschaduw

1x per maand (zomer)

Giftig

Wil je écht alles weten over de Pilea? Dan heb ik goed nieuws! Tips en de uitgebreide verzorging lees je in mijn ENCYCLOPEDIE ➜

Handig om te weten

De nickname van de Pilea is ‘Pannenkoekplant’, deze naam heeft ‘ie te danken aan zijn mooie ronde bladeren.

Neem je een Pilea in huis, dan krijg je er heel wat voor terug. Gezien de verzorging makkelijk toe te passen is, is de Pilea een ware muze geworden. Met wat liefde en minimale verzorging zal deze beauty schitteren in jouw indoor jungle.

Standplaats
De Pannenkoekplant vindt een plekje met indirecte zonnestralen het allerfijnst. Deze kamerplant wordt daarom ook niet voor niets semi schaduw liefhebber genoemd.
Water geven
De Pannenkoekplant valt onder het kopje ‘Bescheiden drinker’. Wel is 'ie groot fan van een licht vochtige potgrond. De aarde een beetje op laten drogen tussen de gietbeurten in kan geen kwaad, maar de kamerplant wilt liever niet te lang droog staan. Natte voeten, daar is de Pilea geen fan van.

sweet tooth of the jungle

Hoe deze kamerplant eruit ziet is voor jou vast geen verrassing. Rond groen blad wat alle kanten opspringt. Hoe ouder de kamerplant, hoe meer de Pilea een stam ontwikkeld die de hoogte in gaat. De roots van deze rondbladige verschijning komen uit China waar ze hoog in de bergen groeien. Fun fact, deze rakker heeft wat weg van een succulent door zijn glanzende, stevige blad en is daarom ook verre familie van.

Houd je vast, we komen eraan!

Je bestelling wordt tot in de puntjes klaargezet om jouw kant op te komen. Naast dat de kweker en ik zorgvuldig de jungle plantjes nakijken, worden ze ook goed beschermt voordat ze op reis gaan. Ze worden netjes verpakt in een speciaal ontworpen doos zodat ze de reis goed kunnen doorstaan. Ik wil natuurlijk niets liever dan dat je nieuwe jungle maatje heelhuids bij jou aankomt.