• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

Alocasia - Olifantsoor

De Alocasia is echt een van mijn favorietjes! Met zijn reusachtige bladeren en exotische soortjes heeft dit jungle maatje echt mijn plantenhart veroverd en dus ook mijn woonkamer. De Alocasia staat ook wel bekend als de Olifantsoor dit komt door zijn grote bladeren. Heeft de Alocasia ook jouw plantenhart veroverd?

Lees meer Lees minder
Alocasia
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
8 producten
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
8 producten

Snel en gemakkelijk online bestellen
Plantenpakket-voor-in-de-zon
Junglepakket zon Zuidelijke Zonfanaten
€ 202,15 Regular Price € 218,00

Laat je adviseren
Bekijk hieronder de verschillende watersystemen.

Offerte aanvragen of advies?
Gemiddeld antwoorden wij binnen 24 uur.
Of bel direct onze experts

Lees meer Lees minder

Alocasia (Olifantsoor) kopen?

Wil jij een Alocasia kopen? De Alocasia a.k.a Olifantsoor is echt een van mijn favorietjes! Met zijn reusachtige bladeren en exotische soortjes heeft dit jungle maatje echt mijn plantenhart veroverd en dus ook mijn woonkamer. Deze exotische verschijning komt oorspronkelijk uit het tropisch regenwoud vanuit het verre Azië en Midden Amerika, waar de dieren en bewoners de grote bladeren als schuilplaats gebruiken, wanneer de regen met bakken uit de hemel komt. Tropischer kan niet!

Worden Alocasia’s erg groot?

In mijn assortiment kun je de grote alocasia vinden. Maar de Alocasia kan ook flink groeien als je hem goed verzorgt. Daarom is een grotere pot altijd een goed idee! Vooral als je de Olifantsoor groot wilt laten worden. Een grotere pot heeft vele voordelen! De Alocasia kan er op los gaan met zijn wortels en de potgrond kan meer water opslaan. Ook wordt de verzorging van de Alocasia een stuk makkelijker. Daarnaast kan je een super toffe sierpot uitkiezen die jouw interieur doet opfleuren.

Welke soorten Alocasia’s bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten Alocasia’s. Zo heb je de Alocasia Wentii met haar enorme bladeren. De Alocasia Zebrina wordt ook wel de tijgerplant genoemd of Zebra Olifantsoor vanwege het patroon op zijn stengel. Daarnaast kun je bij ons de Alocasia dragon scale kopen, de Alocasiapolly wordt ook wel de skeletplant genoemd vanwege het patroon van zijn blad. Ten slotte heb je nog de Alocasia Adora en Portodora met hun gekrulde zijkanten.

Kijk voor de wensen van dit jungle maatje in mijn encyclopedie. Hierin staat alles vermeld per kamerplanten soort, zo kun je zien of dit de ideale plant match is. Kom je er niet uit? Neem dan contact met mij op zodat wij samen kunnen kijken naar de ideale kamerplant voor jouw indoor jungle!

Lees meer Lees minder