• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

Bloempotten & Plantenbakken

Zeg je kamerplant, dan zeg je pot! Kies de juiste pot uit, zodat jouw kamerplant er lekker op los kan gaan met zijn wortels, maar ook zodat er meer water kan worden opgeslagen. Selecteer de pot op zijn looks zodat ze perfect zullen matchen in jouw indoor jungle. Je zal zien, dit duo zal je niet teleurstellen! Bekijk hier alle potten op een rijtje. 

Lees meer Lees minder
Drypot-abaca-mand-35cm
Van der Leeden Drypot Abaca plantenmand Ø35cm
Regular Price € 41,00 Special Price € 35,00
wit beige mand van riet voor kamerplant
Yoshiko Bandung Mand - wit/beige Ø30cm
Regular Price € 36,00 Special Price € 19,00
kleine gouden bloempot
Thomas Pot - goud Ø28cm
Regular Price € 32,00 Special Price € 24,00
Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina
54 producten

Bloempotten

Een toffe pot die bij de kamerplant past kan het gehele plaatje afmaken! Iedere kamerplant kan wel een goede pot gebruiken. Een pot zorgt er namelijk voor dat de waterbuffer kan worden vergroot en dat de wortelkluit zich goed kan ontwikkelen en lekker kan groeien. Daarnaast kan een pot een echte eyecatcher zijn voor jouw indoor jungle! In de online jungle zijn er tal van verschillende potten verkrijgbaar, van een strakke elho greenville pot tot een hippe webbing mand. Zie jij je perfecte kamerplant en wil je er een passende pot bij? Scroll dan door onze potten slider en kijk hoe het samen staat! Voor iedere kamerplant is er een goede potten match te vinden!

Waar moet je opletten?

Maar hoe kies je een pot uit en waar moet je op letten? Een pot zonder drainage gat of juist een pot met drainage gat? Maakt de hoogte van de plantenbak uit en moet ik rekening houden met de kluit van de kamerplant? Naast de looks, is voornamelijk de ingangsdiameter van een pot erg belangrijk. Dit bepaald namelijk welke kamerplant erin kan passen. De kamerplant wordt geleverd in een kweekpot. Houdt de diameter van de kweekpot aan om de gepaste bloempot te kiezen. Het is van belang dat je een pot uitkiest die minimaal 5 cm groter is dan de kweekpot van de kamerplant. Dit zorgt ervoor dat de kamerplant voldoende ruimte heeft om zijn wortels te ontwikkelen, maar ook om de waterbuffer te vergroten. Vooral als je wilt dat je kamerplant gezond blijft en lekker gaat doorgroeien is dit een absolute aanrader.

Welke verschillende potten zijn er?

Er zijn tal van verschillende potten waar je uit kunt kiezen. Klein, groot, van een Elho greenville met ingebouwde schotel tot een hippe handgevlochten mand en een webbing bloempot op poten. Allemaal kunnen ze je kamerplant voorzien van een hip jasje. Bij iedere sierpot wordt er duidelijk aangegeven wat de diameter, de hoogte en ingangsdiameter van de plantenpot is. Daarnaast staat er ook vermeld of de pot waterdicht is of niet. Is een bloempot niet waterdicht, dan kan dit makkelijk verholpen worden door een passende waterdichte inzethoes te gebruiken.

Wil je een plantenbak aanschaffen die jouw jungle maatje perfect aanvult? Neem dan een kijkje op de productpagina van de kamerplant en scroll door onze potten slider. Kijk eerst goed naar de diameter van de kweekpot en de ingangsdiameter van de sierpot. Kom je er niet uit? Neem dan contact met mij op zodat wij samen kunnen kijken naar de perfecte bloempot voor jouw kamerplant!

Lees meer Lees minder