• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

Bloempotten

Zeg je kamerplant, dan zeg je pot! Kies de juiste pot uit, zodat jouw kamerplant er lekker op los kan gaan met zijn wortels, maar ook zodat er meer water kan worden opgeslagen. Selecteer de pot op zijn looks zodat ze perfect zullen matchen in jouw indoor jungle. Je zal zien, dit duo zal je niet teleurstellen! Bekijk hier alle potten op een rijtje. 

Lees meer Lees minder
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
7 producten

Bloempotten

Een toffe bloempot die bij de kamerplant past kan het gehele plaatje afmaken! Iedere kamerplant kan wel een goede bloempot gebruiken. Een bloempot zorgt er namelijk voor dat de waterbuffer kan worden vergroot en dat de wortelkluit zich goed kan ontwikkelen en lekker kan groeien. Daarnaast kunnen bloembakken een echte eyecatcher zijn voor jouw indoor jungle! In de online jungle zijn er tal van verschillende bloempotten verkrijgbaar, van een strakke groene Elho bloempot tot een hippe roze Capi bloempot. Zie jij je perfecte kamerplant en wil je er een passende bloempotten bij kopen? Scroll dan door onze potten slider en kijk hoe het samen staat! Voor iedere kamerplant is er een goede potten match te vinden!

Waar moet je opletten?

Maar hoe kies je een bloempot uit en waar moet je op letten? Allereerst kun je kijken welk soort materiaal je wilt. Zo geven terracotta bloempotten en betonnen bloembakken een natuurlijke sfeer in huis. Ook aardewerk bloempotten en stenen bloempotten geven echte jungle vibes. Naast de looks, is voornamelijk de ingangsdiameter van een pot erg belangrijk. Dit bepaald namelijk welke kamerplant erin past. Houdt de diameter van de kweekpot aan om de gepaste bloempot te kiezen. Het is van belang dat je een pot uitkiest die minimaal 5 cm groter is dan de kweekpot van de kamerplant. Dit zorgt ervoor dat de kamerplant voldoende ruimte heeft om zijn wortels te ontwikkelen, maar ook om de waterbuffer te vergroten. 

Welke verschillende potten zijn er?

Er zijn tal van verschillende potten waar je uit kunt kiezen. Een hoge bloempot, mini bloempotjes en van een Artstone bloempot tot aan een hippe handgevlochten mand en een webbing bloempot op poten. Allemaal kunnen ze je kamerplant voorzien van een hip jasje. Ook zijn de potten te verkrijgen in veel verschillende kleuren. De zwarte bloempot, gouden bloempot en blauwe bloempot zijn het populairst. Bij iedere sierpot wordt er duidelijk aangegeven wat de diameter, de hoogte en ingangsdiameter van de plantenpot is. Daarnaast staat er ook vermeld of de pot waterdicht is of niet. Wanneer een bloempot niet waterdicht is kan dit makkelijk verholpen worden door een passende waterdichte inzethoes te gebruiken.

Wil je een plantenbak aanschaffen die jouw jungle maatje perfect aanvult? Neem dan een kijkje op de productpagina van de kamerplant en scroll door onze potten slider. Kijk eerst goed naar de diameter van de kweekpot en de ingangsdiameter van de sierpot. Kom je er niet uit? Neem dan contact met mij op zodat wij samen kunnen kijken naar de perfecte bloempot voor jouw kamerplant!

Lees meer Lees minder