• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

Succulenten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
7 producten
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
7 producten

Succulenten kopen

Succulenten worden ook wel Vetplanten genoemd. In het Grieks betekent succus sap wat wijst op dat de plant zelf water opslaat in zijn blaadjes of stam. Dit komt omdat ze oorspronkelijk groeien in gebieden waar het erg droog is. Heb je dus geen groene vingers en wil jij een Succulent kopen of een Vetplant kopen? Dan is dit de ideale plantmatch voor jou omdat ze erg makkelijk te verzorgen zijn. 

Welke formaten zijn er?

Er zijn verschillende maatjes te verkrijgen als je een Succulent wilt kopen. Zo kun je mini Vetplantjes kopen, kleine Vetplantjes kopen en een grote Vetplant kopen. Als je een mini Succulent wilt kopen zijn dit vaak stekjes. Daarnaast bestaat er nog de dikbladige Vetplant zoals de Echeveria en grote Vetplanten zoals de Sansevieria. Voor iedereen wat wils dus als je geen groene vingers hebt. Bovendien zijn Vetplanten planten die op hun gemakje groeien. Geef je hem een nieuwe pot dan kan de kamerplant er wel even tegenaan. 

Welke soortjes zijn er?

Er zijn ontzettend veel soorten Vetplanten. Zo zijn er Succulenten die lijken op de vorm van een bloem. Als je je interieur graag wilt opfleuren met deze bloemen kun je de Aeonium kopen, Echeveria kopen en Aeonium Arboreum kopen. Daarnaast kun je ook de Crassula kopen of de Crassula Umbella kopen. Deze laatste soort heeft een steeltje met een groot blad erop waardoor het lijkt op een parapluutje. Ten slotte kun je nog de Haworthia kopen, ook dit is een populair soortje. 

Kijk voor de wensen van jouw Vetplant soortje in mijn encyclopedie. Hierin staat alles vermeld per kamerplanten soort, zo kun je zien of dit de ideale plant match is. Kom je er niet uit? Neem dan contact met mij op zodat wij samen kunnen kijken naar de ideale kamerplant voor jouw indoor jungle!

Lees meer Lees minder