• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

Kamerplanten weinig water

Opzoek naar een echte survivor die het kan overleven als jij per ongeluk vergeet water te geven? Een Sansevieria of Euphorbia kunnen hier maar al te goed tegen. Bekijk hier alle kamerplanten die weinig water nodig hebben op een rijtje. 

Lees meer Lees minder
Kamerplanten weinig water
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
24 producten

Kamerplanten weinig water

Nooit zo’n kei geweest in het verzorgen? Gebeurt het iets te vaak dat je de kamerplanten een tijdje zonder water laat zitten of juist de kamerplant laat verzuipen? Dan bieden kamerplanten die weinig water nodig hebben een echte uitkomst voor jouw indoor jungle! Planten die weinig water nodig hebben dat klinkt als muziek in de oren. Deze sterke planten kunnen goed overleven met weinig water. Kijk maar eens naar de Sansevieria of de Agave. Je doet ze juist een plezier door ze af en toe een scheut te geven en verder over te slaan. Zet je indoor jungle er vol mee en je kan een langere tijd je gieter laten staan. Deze kamerplanten die weinig water nodig hebben zullen er tip top bij staan!

De echte survivors

Ben je op zoek naar kamerplanten die weinig water nodig hebben? Dan kom je al snel uit bij de echte survivor. Dit zijn kamerplanten die goed voor zichzelf kunnen zorgen en vaak hun eigen waterbuffer hebben waar ze op kunnen teren als je ze bent vergeten! Deze planten hebben dus bijna geen water nodig. Vaak worden ze als makkelijke kamerplanten gezien, omdat je er maar weinig zorgen aan hebt. De natuurlijke habitat van deze kamerplant is vaak de droge warme woestijn. Deze planten hebben weinig water nodig maar veel zon. De Euphorbia, Yucca en Agave zijn een goed voorbeeld van kamerplanten die hier opgroeien en het waren in hun stam en stengels opslaan. Daarnaast zijn er ook hangplanten die weinig water nodig hebben.

Geen, veel of weinig water?

Kamerplanten die weinig water nodig hebben klinkt als muziek in de oren, vind je ook niet?! Ze hebben één ding gemeen, veel water hebben ze niet nodig. Laat de potgrond goed opdrogen voordat je ze weer een waterbeurt geeft. Zie je dat de bladeren, stengels of stam zacht beginnen te worden? Aii… dan is er grote kans dat je te veel water hebt gegeven en de kamerplant last heeft van wortelrot. Geef je de kamerplant te weinig water, dan kunnen de bladeren, stengels of stam een rimpelige textuur krijgen. Laat de kamerplant dus ook niet compleet verdrogen. 

Wil je een kamerplant aanschaffen die weinig water nodig heeft? Kijk eerst goed naar de andere wensen van deze survivor. In de kamerplanten encyclopedie kun je alle wensen per kamerplant soort terugvinden. Kom je er niet uit? Neem dan contact met mij op zodat wij samen kunnen kijken naar de ideale kamerplant die weinig water nodig heeft voor jouw indoor jungle!

Lees meer Lees minder