• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

Kentia - Howea Fosteriana

Zeg je tropisch paradijs, dan zeg je Kentia Palm! Spreid je strandlaken uit onder zijn grote palmachtige bladeren, pak een verfrissend drankje en je waant je in een tropisch paradijs. De Kentia Palm staat beter bekend als de Howea Fosteriana. Een echte aanwinst voor jouw indoor jungle. 

Lees meer Lees minder
Kentia
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
2 producten
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
2 producten

Laat je adviseren
Bekijk hieronder de verschillende watersystemen.

Offerte aanvragen of advies?
Gemiddeld antwoorden wij binnen 24 uur.
Of bel direct onze experts

Lees meer Lees minder

Kentia kopen?

Zijn veerachtige groene bladeren en wilde verschijning, maken de Kentia tropischer dan ooit. Dat is ook niet gek, aangezien zijn roots op het tropische Lord Howe Island liggen. Een prachtig eiland, met parelwitte stranden en helderblauwe zee, wat tussen Australië en Nieuw-Zeeland in ligt. Wist je dat dit eiland lang geleden ontdekt door een Engelsman, die de Kentia Palm zaden heeft meegenomen. Hij wordt ook wel Howea Forsteriana genoemd, Wil jij een Kentia palm kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Welke formaten bestaan er?

Er bestaan verschillende formaten Kentia’s. Zo heb je de grote Kentia Palm, maar ook kleine stekjes voor als je wat minder plek hebt in je interieur. Voor iedereen wat wils dus. De Kentia Palm is niet zo’n snelle groeier en hoeft daarom ook niet gelijk bij aankoop te worden verpot in een grotere potmaat. Sterker nog, het is afgeraden om de Howea Fosteriana gelijk te ontdoen van zijn kweekpotje. Pas als hij echt zijn kweekpot is uitgegroeid, als de wortels door de gaten van de kweekpot komen, kan je aan de slag met het verpotten. 

Hoeveel water moet ik geven?

De Kentia Palm water geven kost niet veel tijd. De Howea Fosteriana valt namelijk onder het kopje ‘bescheiden drinker’. Het liefst wilt de palm een licht vochtige potgrond zonder natte voeten. De palm is dol op kalk, dus geef vooral lekker kraanwater. Tijdens de warmere periodes zal het water net even wat sneller verdampen, waardoor een extra gietbeurt wel nodig kan zijn. Ook kan dit voorkomen tijdens de koudere periodes, als de verwarming bij jou in huis aanstaat.

Kijk voor de wensen van dit leuke jungle maatje in mijn encyclopedie. Hierin staat alles vermeld per kamerplanten soort, zo kun je zien of dit de ideale plant match is. Kom je er niet uit? Neem dan contact met mij op zodat wij samen kunnen kijken naar de ideale kamerplant voor jouw indoor jungle!

Lees meer Lees minder