• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

Schaduw kamerplanten

Een schaduwrijk plekje opvullen met een groene kamerplant? De echte schaduwlovers voelen zich hier helemaal thuis. Een ideale plant match voor een indoor jungle met weinig zonnestralen. Bekijk hier alle schaduwplanten op een rijtje. 

Lees meer Lees minder
Schaduw kamerplanten
Dracaena-janet-lind-middelgroot
Dracaena Janet Lind Drakenbloedboom
Regular Price € 39,00 Special Price € 34,00
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
39 producten

Kamerplanten voor in de schaduw

Een schaduwrijk plekje opvullen met een kamerplant voor in de schaduw? De echte kamerplanten voor in de schaduw zullen zich hier helemaal thuis voelen. Ook met weinig licht kunnen kamerplanten het goed naar hun zin hebben. Sterker nog kamerplanten voor in de schaduw zijn niet anders gewend in hun natuurlijke habitat. Ga voor de Calathea met mooie bladtekeningen of de Philodendron met zijn grote bladeren. Helemaal in het donker groeien deze kamerplanten niet, maar ze hebben in ieder geval geen directe zonnestralen nodig. Heb jij helemaal geen direct zonlicht naar binnen schijnen? Dan is kamerplant in de schaduw de perfecte plant match! 

Alle planten op een rijtje

Maar eerst alle schaduwrijke kamerplanten op een rijtje. Er zijn namelijk best wat tropische schaduwplanten voor binnen die over het algemeen weinig licht nodig hebben. Neem bijvoorbeeld de Calathea! Dit is een echte schaduw kamerplant die diep in het oerwoud aan de grond van de grote kamerplanten in de schaduw groeit. De Calathea staat natuurlijk bekend om zijn moves en dat doet 'ie omdat de plant met het licht meebeweegt. Dit zorgt ervoor dat als de bladeren gesloten zijn er toch nog licht kan worden opgenomen. Slim is deze Calathea zeker! Een schaduwrijke kamerplant die zich ook aanpast aan het licht is de Monstera! Zodra een Monstera meer licht ontvangt, zullen er meer gaten tevoorschijn komen in het blad. Wanneer er een stuk minder licht is, zal de kamerplant de gaten achterwege laten en optimaal gebruik maken van het bladoppervlak om zoveel mogelijk licht op te vangen. 

Populaire schaduwrijke kamerplanten

Naast de Calathea en Monstera, staan de Sansevieria, Dracaena en de bloeiende kamerplant voor in de schaduw genaamd Spathiphyllum ook bekend als schaduwlovers. Ze vallen onder de makkelijke kamerplanten voor in de schaduw en zijn erg populair. Door ze een plekje te geven met indirect zonlicht, te verpotten in een grote pot en de andere verzorging goed toe te passen heb je er een hoop plezier van. Daarnaast zijn hangplanten voor binnen in de schaduw erg populair. 

Kom je er niet helemaal uit of een schaduwrijke kamerplant iets voor jou is? Neem dan een kijkje in de kamerplanten encyclopedie. Hierin kan je alle wensen per kamerplant soort terugvinden. Kom je er niet uit? Neem dan contact met mij op zodat wij samen kunnen kijken naar de ideale schaduwrijke kamerplant voor jouw indoor jungle!

Lees meer Lees minder