• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

Kleine kamerplanten

Wil je het liefst nog meer groen in huis, maar puilt jouw indoor jungle uit? Ga dan voor een kleine kamerplant! Daar kan je vast nog een mooi plekje voor vinden bij jou thuis! Planten tot 70cm.

Lees meer Lees minder
Kleine kamerplanten
Areca-goudpalm-kamerplant-klein
Areca Goudpalm
€ 14,00
Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina
53 producten

Kleine kamerplanten

Opzoek naar een passende kamerplant, maar puilt jouw indoor jungle uit? Ga dan voor een kleine kamerplant die dat kleine plekje kan opvullen! In deze online jungle zijn er tal van mini's die een kleine ruimte kunnen omtoveren in tropische sferen. Een leeg plekje op je keukenplankje of een hoekje over in je slaapkamer? Zet er een kleine kamerplant neer voor die groene touch en de laatste puntjes op de i in jouw interieur! 

Klein houden, of laten groeien

Naast dat de babyplantjes bekend staan om hun kleine blaadjes, kan je ze op laten groeien tot een volwassen exemplaar. Net zoals in de jungle, waar ze van een mini tot een echte jungle reus groeien. Daarom moet een kleintje zo goed mogelijk worden verzorgd en zal je een hoop geduld en liefde moeten geven. Verpot de kleine binnenplant naar een grote pot die minimaal 5cm groter is als de kweekpot. Dit zal ervoor zorgen dat de waterbuffer wordt vergroot, waardoor uitdroging niet meer op de loer ligt, en de wortels meer ruimte zullen hebben om erop los te gaan. Wil je de kleine kamerplant het liefst zo houden? Geef hem dan de liefde en verzorging die de plant verdiend en knip zo nu en dan de uitschieters weg. Wortels wat korter maken en bijknippen is ook een mogelijkheid, maar doe dit alleen tijdens de lente- en zomermaanden. 

Standplaats kleine kamerplanten

Waar je ze een plekje kan geven? Dat kan met deze babyplantjes overal! Op een rijtje in de vensterbank, met z'n drieën op je salontafel, of op een fotoplank waar deze babyplantjes in de spotlight staan. Kijk alleen wel goed naar de wensen van jouw kamerplant. Wil je bijvoorbeeld voor de 'oh zo leuke' Calathea gaan, maar heb je alleen een plekje met een hoop direct zonlicht? Dan is dit niet jouw perfecte plant match. Gelukkig zijn er in de online jungle een hoop mini plantjes te vinden waar je plantenhart sneller van gaat kloppen en qua wensen goed zal aansluiten. Ga voor de stoere Agave, de sierlijke Calathea of de grootbladige Philodendron. Stuk voor stuk zullen ze een prachtige toevoeging zijn aan jouw urban jungle! Geef deze kleine kamerplanten cadeau of koop ze lekker voor jezelf! Spijt zal je er niet van hebben, aangezien ze ieder hoekje kunnen omtoveren tot indoor jungle!

Lees meer Lees minder