• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

Niet giftige kamerplanten

Weet je nou niet zeker of jouw viervoeter(s) van je planten afblijven? Dan is het maken van een jungle met diervriendelijke planten altijd een optie. Van palmen tot Calathea's, er is genoeg keuze in niet giftige kamerplanten!

Lees meer Lees minder
Niet giftige kamerplanten
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
12 producten

Niet giftige kamerplanten

Ben jij opzoek naar niet giftige planten voor katten? Of naar niet giftige planten voor honden? Wij hebben een breed assortiment aan niet giftige kamerplanten. Let wel op dat alle niet giftige kamerplanten niet geschikt zijn voor consumptie. Van de Musa tot aan de Calathea, hieronder vertel ik je wat meer over deze niet giftige kamerplanten.

Is de Areca giftig voor katten of honden?

Nee, deze kamerplant is niet giftig voor katten of andere huisdieren. Sterker nog, de Areca is geliefd onder de katten om aan te knagen. Deze bekende palm wordt ook wel de goudpalm genoemd vanwege zijn geel oranje vruchten.

Is de bananenplant (Musa) giftig voor katten of honden?

Nee, bananenplanten zijn ook katvriendelijke planten. De olifanten in de jungle peuzelen de bladeren van de Musa maar al te graag op. Door zijn wilde, soms ingescheurde en gevlekte bladeren is dit echt een woest exemplaar en een mooie toevoeging aan jouw urban jungle.

Is de Bamboepalm (Rhapis) giftig voor katten of honden?

Nee, ook de bamboepalm behoort tot de veilige planten voor katten en andere huisdieren. De Rhapis wordt ook wel bamboepalm genoemd omdat zijn stammen veel op bamboe lijken. Daarnaast is de Rhapis ook nog eens luchtzuiverend. De vingervormige bladeren en de verhouten stammen zorgen voor het stukje jungle bij jou thuis.

Is de Calathea giftig voor katten of honden?

De Calathea is een prachtige plant met gekleurde en getekende bladeren waardoor hij ook wel de Pauwenplant wordt genoemd. Of de Calathea giftig voor katten is? Nee ook deze plant is niet giftig en dus geheel diervriendelijk. Het leuke aan de Calathea is dat ze ook bekend staan om hun dagelijkse moves. Kijk dus niet raar op als jij opeens geritsel naast je hoort.

Is de Kentia (Howea) giftig voor katten of honden?

De meeste soorten palmen zijn niet giftig, maar let op want er zijn uitzonderingen. Gelukkig is de Kentia niet giftig voor katten en andere huisdieren. De Kentia palm wordt ook wel de Howea palm genoemd, oorspronkelijk komt deze plant namelijk uit Lord Howe Island.

Heb jij nou al een hoop planten thuis staan en weet je eignenlijk niet zeker of deze diervriendelijk zijn? Bekijk de 10 bekendste giftige planten voor huisdieren.

Ben jij benieuwd hoe je deze prachtige en vooral niet giftige planten verzorgd? Neem dan een kijkje in mijn encyclopedie, hierin geef ik antwoord op bijna alle verzorgings vragen per plantsoortje. Ik help je maar al te graag de groene slingers op te hangen en het ultieme junglefeestje te creëren!

 

Lees meer Lees minder