• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

De 10 bekendste giftige planten voor huisdieren en kinderen!

4.8
(13)
Reading Time: 4 minutes

Ben jij benieuwd welke kamerplanten giftig zijn voor huisdieren en kinderen? Dan ben je hier op het juiste adres. In deze tekst vertel ik je de 10 bekendste giftige planten. Deze moet je dus zo ver mogelijk weghouden van je kinderen en/of huisdieren zodat zij er niet van eten of het sap aanraken. Check ook alle niet giftige kamerplanten.

Is de Pachira Aquatica giftig

Is de Pachira Aquatica (Geldboom) giftig?

Ja, de Pachira is matig giftig voor mens en dier. Heeft jouw huisdier je halve Pachira opgepeuzeld, dan kunnen er klachten opkomen. Neem dan gelijk contact op met de dierenarts. De Pachira staat ook wel bekend als de geldboom.

Is de dracaena giftig

Is de Dracaena giftig?

Ja, Dracaena's zijn licht giftige planten voor mens en dier. Ook wel bekend als drakenbloedboom. Dit gaat om het witte sap wat in de Dracaena zit. Zowel bij inname als op de huid kunnen er irritaties opkomen. Bel gelijk de huis- of dierenarts bij heftige reacties.

is de philodendron gifitg

Is de Philodendron giftig?

De gehele Philodendron is giftig voor mens en dier. De Philodendron en katten gaan dus niet goed samen. Heeft jouw huisdier je halve Philodendron opgepeuzeld? Dan kunnen er klachten opkomen. Neem dan gelijk contact op met de dierenarts.

is de aglaonema een giftige plant

Is de Aglaonema giftig?

Ja, de Aglaonema is licht giftig, maar het ligt eraan of jouw viervoeter een kleine hapje van de het blad heeft opgepeuzeld of dat de halve kamerplant weg is. Het sap van het blad kan zorgen voor huidirritaties en andere klachten, probeer dit dus vooral te vermijden! Neem bij ernstige klachten contact op met dieren- of huisarts.

gatenplant giftige planten

Is de Monstera (Gatenplant) giftig?

Ja, de Gatenplant staat bekend om zijn giftige bladeren, alleen ligt het er maar net aan hoeveel jouw viervoeter heeft opgepeuzeld. Heeft jouw trouwe viervoeter last? Dan kan je het beste contact opnemen met de dierenarts. De Monstera wordt ook wel de gatenplant genoemd vanwege zijn gaten in het blad.

schefflera giftige planten

Is de Schefflera giftig?

Ja, de Schefflera's zijn giftige planten. Dat wordt dus oppassen geblazen met jouw trouwe viervoeter of kinderen in de buurt. Merk je iets raars op en heeft jouw huisdier last van diarree en misselijkheid? Neem dan gelijk contact op met de dierenarts. Ook moet je voor jezelf oppassen, aangezien het sap kan zorgen voor huidirritaties.

dieffenbachia is giftig

Is de Dieffenbachia giftig?

Ja, de Dieffenbachia is giftig voor mens en dier. Het ligt er natuurlijk net aan hoeveel je hiervan inneemt. Deze Dieffenbachia staat bekend om zijn witte giftige sap. Het sap werd vroeger gebruikt als rattengif en als bestrijdingsmiddel tegen kakkerlakken. Met dit goedje wil je dus liever niet in aanraking komen. Houd deze plant dus buiten bereik van kinderen en dieren.

is de strelitzia giftig

Is de Strelitzia giftig?

Ja, de Strelitzia valt wel onder het kopje licht giftige plant, maar het ligt eraan of jouw viervoeter een kleine hapje van de het blad heeft opgepeuzeld of dat de halve kamerplant weg is. Komen er rare klachten op? Neem dan gelijk contact op met de dierenarts of huisarts. De Strelitzia wordt ook wel de Paradijsvolgelplant genoemd vanwege zijn prachtige bloemen.

sansevieria giftige stengels

Is de Sansevieria (Vrouwentong) giftig?

Ja, de Sansevieria is lichtelijk giftig. Heeft jouw huisdier last van zijn maag of darmen omdat 'ie toch iets teveel heeft opgepeuzeld van jouw geliefde Sansevieria? Dan kan je het beste even contact opnemen met de dierenarts. 

yucca is een giftige plant

Is de Yucca (Palmlelie) giftig?

Of de Yucca plant giftig is? Ja, de Yucca valt onder het kopje giftig. Het sap wat uit de Yucca komt is geen prettig goedje. Als je de Yucca bijvoorbeeld een trimbeurt geeft moet je ook goed oppassen dat het sap niet op je huid terechtkomt. Dit kan irritaties veroorzaken. Bij heftige klachten is het aan te raden om contact op te nemen met de huisarts of dierenarts.

Benieuwd naar alle planten?

In de online encyclopedie krijg je antwoord op bijna alle verzorgingsvragen per plantensoort. Kom je er nog niet uit? Neem dan contact met mij op zodat ik er met jou naar kan kijken! Kan jij niet wachten om je huis vol te zetten met kamerplanten en je interieur om te toveren tot indoor jungle? Ik help je maar al te graag de groene slingers op te hangen en het ultieme junglefeestje te creëren!

De 10 bekendste giftige planten voor huisdieren en kinderen!