• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

6 Kamerplanten die weinig licht nodig hebben

4.5
(8)
Reading Time: 2 minutes

Iedereen heeft wel wat donkere hoekjes in huis die wel iets groens kunnen gebruiken. Dit is voor kamerplanten die weinig licht nodig hebben geen probleem. Zo zijn er zijn namelijk genoeg schaduwplanten die hier dol op zijn. Ook halfschaduw planten kunnen op dit soort hoekjes geplaatst worden. Maar let op, iedere plant heeft wel iets van zonlicht nodig. Benieuwd welke kamerplant weinig licht nodig heeft? In deze blog vertel ik je de 6 beste schaduwplanten voor binnen.

1. Dracaena

Als je op zoek bent naar grote kamerplanten met weinig licht, dan is de Dracaena ideaal. Over het algemeen is de Dracaena wel een ‘makke kamerplant’ als het gaat om een plekje in de woonkamer. De Dracaena valt onder het kopje ‘semi-schaduw liefhebber’, maar kan vrij flexibel zijn. Geef hem een mooi plekje met indirect zonlicht en hij is blij. 

2. Calathea

De Calathea’s zijn bijzondere schaduwplanten en hebben een unieke uitstraling door hun getekende blad. De Calathea groeit in zijn natuurlijke habitat onder de andere jungle reuzen en krijgt daardoor weinig tot geen direct zonlicht op zijn prachtige bladeren. Ja, je hebt te maken met een echte schaduwfreak! Daarom wilt ie het liefst in jouw woonkamer ook een plekje met indirect zonlicht. 

3. Spathiphyllum

De Lepelplant is een makkelijke en bloeiende schaduwplant, die het goed doet op een standplaats met minder licht. In zijn natuurlijke habitat groeit hij onder de schaduw van de andere grote jongens. Deze kamerplant kan het daarom prima doen met slechts een aantal zonnestralen. Heb jij een kamer waar geen direct zonlicht komt? Dan is dit een match made in heaven!

4. Philodendron

De Philodendron Scandens is een hangplant die weinig licht nodig heeft, het is een echte schaduwplant. In zijn natuurlijke habitat staat de Philodendron onder alle andere grote jongens en krijgt daar vooral indirect zonlicht. Hij kan wat donkerder staan, maar ook wat lichter. Vermijd vooral de volle zon want dat vinden ze over het algemeen niet fijn.

5. Kentia

Deze populaire palmen zijn hoge schaduwplanten en groeien van oorsprong op het Lord Howe eiland. Hier staan de Kentia palmen onder alle andere grote joekels en vangen daardoor geen directe zonnestralen op hun bladeren. Hij is dus een echte semi-schaduw liefhebber.

6. Aglaonema

De Aglaonema groeit in zijn natuurlijke habitat onder de andere jungle reuzen en krijgt daardoor weinig tot geen direct zonlicht op zijn prachtige bladeren. Daarom wilt 'ie het liefst in jouw woonkamer ook een plekje met indirect zonlicht. Hoe lichter het blad, hoe lichter 'ie kan staan, maar nooit op een plekje met directe zonnestralen.

6 Kamerplanten die weinig licht nodig hebben