• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

De 8 leukste badkamer planten voor jouw indoor jungle

4.5
(2)
Reading Time: 3 minutes

Planten in de badkamer zijn enorm populair! Met een plant voor in de badkamer creëer je een ware indoor jungle. Bovendien is het ook nog eens goed voor je planten om hier een plekje te bemachtigen. Dit komt omdat er in de badkamer een hoge luchtvochtigheid aanwezig is, tropische planten zijn hier gek op. Naast dat planten je badkamer een echte jungle vibe geven zijn ze ook echt nuttig. Zo zijn er bijvoorbeeld luchtzuiverende planten voor de badkamer. Dit zorgt voor extra zuurstof in de ruimte. Wil jij weten welke badkamer planten het tofste zijn? Lees dan snel verder! 

1. Dracaena

De Dracaena houdt van een hoge luchtvochtigheid. Daarnaast valt de Dracaena onder het kopje ‘semi-schaduw liefhebber’, maar kan vrij flexibel zijn. Geef hem een mooi plekje met indirect zonlicht en hij is blij. Ideaal dus als je een wat grotere plant in de badkamer kwijt wilt. 

2. Chlorophytum 

De Chlorophytum wordt ook wel Graslelie of Spinnenplant genoemd vanwege zijn lange stengels waar nieuwe plantjes aan groeien. De Graslelie in de badkamer is geen enkel probleem. Chlorophytum is niet veeleisend maar staat toch graag in een lichte omgeving zonder direct zonlicht. Dit is dus de ideale hangplant voor de badkamer.

3. Varen

De Varen in de badkamer plaatsen is geen enkel probleem. Dit prachtige jungle maatje houdt namelijk van een hoge luchtvochtigheid. De Varen wilt het liefst een plekje met indirect zonlicht. In de jungle is het een echte bodembedekker en vangt de Varen hier en daar een zonnestraal op. Indirect zonlicht is daarom een must! Een echte badkamer plant dus.

4. Calathea

De Calathea houdt van een hoge luchtvochtigheid en een licht vochtige grond. De Calathea groeit in zijn natuurlijke habitat onder de andere jungle reuzen en krijgt daardoor weinig tot geen direct zonlicht op zijn prachtige bladeren. Ja, je hebt te maken met een echte schaduwfreak! De Calathea in de badkamer plaatsen is dus een goed idee! 

5. Spathiphyllum 

De Spathiphyllum, ook wel lepelplant genoemd, heeft graag een licht vochtige kluit en een hoge luchtvochtigheid. De Spathiphyllum houdt het goed uit op een plekje met indirect zonlicht. In zijn natuurlijke habitat groeit hij onder de schaduw van de andere grote jongens. Deze kamerplant kan het daarom prima doen met slechts een aantal zonnestralen. De Lepelplant in de badkamer plaatsen is dus ideaal.

6. Monstera

Ook de trendy Monstera kan in de badkamer geplaatst worden. De gatenplant houdt namelijk van een hoge luchtvochtigheid. De Monstera is een semi schaduw liefhebber. Hij vindt een schaduwplekje prima, maar een wat lichter plekje is ook niet erg. Zolang hij niet in de volle zon staat, vindt de Monstera alles goed.

7. Aloe vera

De Aloë vera is een erg sterke plant, daarom kan de Aloë Vera in de badkamer prima geplaatst worden. In exotische oorden staat deze stekelige rakker in de brandende zon. Hij valt daarom niet voor niets onder het kopje ‘zonfanaat’. Heb jij veel licht in de badkamer? Dan is dit de ideale match! 

8. Kunstplanten

Iedere plant heeft wel een klein beetje licht nodig. Heeft jouw badkamer geen raam en dus totaal geen licht? Dan kun je altijd nog gaan voor een kunstplant in de badkamer! Deze zijn er in verschillende soorten en maten en haast niet van echt te onderscheiden.

De 8 leukste badkamer planten voor jouw indoor jungle