• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

De 5 beste slaapkamer planten voor jouw urban jungle

4.3
(6)

Slaapkamer planten zijn enorm populair. Planten in de slaapkamer zorgen voor een echte urban jungle. Maar dat niet alleen, planten op de slaapkamer zorgen ook voor een goede nachtrust en zuiveren de lucht. Planten in de slaapkamer zijn dus gezond. Maar welke slaapkamer plant kun je het beste op je kamer zetten? Hieronder vind je 5 beste slaapkamer planten. 

1. Sansevieria

Om je gerust te stellen, de Sansevieria is een van de makkelijkste kamerplanten om te verzorgen. De Sansevieria kan op meerdere plekjes in huis staan. Hij staat erom bekend een echte schaduwfreak te zijn, maar een lichter plekje kan 'ie ook goed hendelen. Geef je de Sanseveria een wat lichter plekje met indirect zonlicht dan zal hij harder groeien. Daarnaast zorgt de Sansevieria in de slaapkamer ervoor dat jij heerlijk kan slapen en kan hij zorgen voor verminderen van hoofdpijnklachten.

2. Aloë vera

Stekelige stengels, een zacht groene kleur en een goedje wat als wondermiddel wordt gebruikt. De Aloë Vera is onmisbaar in jouw indoor jungle! Zon, zon, zon, deze kamerplant kan er geen genoeg van krijgen. In exotische oorden staat deze stekelige rakker in de brandende zon. Hij valt daarom niet voor niets onder het kopje ‘zonfanaat’. Ook zorgt de Aloe vera in de slaapkamer ook nog voor een betere nachtrust. 

3. Spathiphyllum

De Spathiphyllum a.k.a de Lepelplant is een echte bloeier en jungle plant! De Spathiphyllum houdt het goed uit op een plekje met indirect zonlicht. In zijn natuurlijke habitat groeit hij onder de schaduw van de andere grote jongens. Deze kamerplant kan het daarom prima doen met slechts een aantal zonnestralen. Heb jij een kamer waar geen direct zonlicht komt? Dan is dit een match made in heaven! Bovendien zorgt de Lepelplant in de slaapkamer voor een schone lucht en een betere luchtvochtigheid.

4. Zamioculcas

De Zamioculcas is zo moeilijk niet. Zet hem wat lichter of wat donkerder, hij vindt alles prima. Dit jungle maatje valt onder het kopje semi-schaduw liefhebber, maar kan zich op ieder plekje thuis voelen. Indirecte zonnestralen vindt de Zamioculcas enorm fijn. Bovendien filtert de Zamioculcas in de slaapkamer schadelijke stoffen uit de lucht en produceert hij zuurstof.

5. Calathea

De Calathea groeit in zijn natuurlijke habitat onder de andere jungle reuzen en krijgt daardoor weinig tot geen direct zonlicht op zijn prachtige bladeren. Ja, je hebt te maken met een echte schaduwfreak! Daarom wilt ie het liefst in jouw slaapkamer ook een plekje met indirect zonlicht. Daarnaast is de Calathea een luchtzuiverende plant en zorgt hij voor een betere luchtkwaliteit. Het leuke aan de Calathea in de slaapkamer is dat ze ook bekend staan om hun dagelijkse moves. Kijk dus niet raar op als jij opeens geritsel naast je hoort.

De 5 beste slaapkamer planten voor jouw urban jungle