• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

Zamioculcas - ZZ-plant

Zijn veerachtige bladeren en glanzende look, daarmee steelt de Zamioculcas de show! De bijnaam van dit jungle maatje is de ZZ-plant. Zijn stengels en veerachtige bladeren staan vol trots de hoogte in en daar hoef je maar weinig voor te doen. Met hun lange stengels en dikke wortels kunnen ze in een mum van tijd de hele jungle veroveren en zo ook jouw indoor jungle!

Lees meer Lees minder
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
1 product
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
1 product

Snel en gemakkelijk online bestellen
Plantenpakket-voor-in-de-zon
Junglepakket zon Zuidelijke Zonfanaten
€ 202,15 Regular Price € 218,00

Laat je adviseren
Bekijk hieronder de verschillende watersystemen.

Offerte aanvragen of advies?
Gemiddeld antwoorden wij binnen 24 uur.
Of bel direct onze experts

Lees meer Lees minder

Zamioculcas kopen?

Zijn veerachtige bladeren en glanzende look, daarmee steelt de Zamioculcas (Zamio)de show! Hij wordt ook wel de ZZ-plant genoemd. Die excotische looks heeft deze kamerplant aan zijn roots te danken, die in verre zuid-Afrika liggen, waar ze de bodem bedekken van de wilde jungle. Met hun lange stengels en dikke wortels kunnen ze in een mum van tijd de hele jungle veroveren en zo ook jouw indoor jungle! Wil jij een Zamioculcas kopen? Dan ben je aan het juiste adres!

Welke formaten zijn er?

De ZZ-plant is te verkrijgen in verschillende maten. Zo heb je de Zamioculcas mini, Zamioculcas klein en de Zamioculcas groot. Ook is deze kamerplant enorm goed te stekken en zelfs op meerdere manieren. Geef jij de juiste verzorging aan je Zamioculcas? Dan zal je voldoende stekmateriaal hebben! Je kan de Zamioculcas stekken door middel van een stengelstek, een bladstek of door de kamerplant uit elkaar te scheuren. De kleine knolletjes die in de potgrond groeien kan je ook loshalen en in een apart potje plaatsen. Genoeg mogelijkheden waar je uit kan kiezen! 

Welke soorten zijn er?

De Zamioculcas bestaat in verschillende soorten. De drie bekendste zijn de ZamiifoliaZamioculcas Zenzi en de Zamiifolia Zamioculcas. De Zamioculcas is niet bepaald een snelle groeier en zal langzaam maar zeker groter worden met de juiste verzorging. Een nieuw potje kan je hem wel geven zodat 'ie er lekker tegenaan kan. De wortels van de Zamio zijn erg dik en ook best krachtig. Een grotere pot is daarom echt een must, zodat de wortels genoeg ruimte hebben (en je pot niet openbarst), maar ook zodat de waterbuffer wordt vergroot. Kies een pot uit die minimaal 5 cm groter is als de kweekpot en ga aan de slag! 

Kijk voor de wensen van dit leuke jungle maatje in mijn encyclopedie. Hierin staat alles vermeld per kamerplanten soort, zo kun je zien of dit de ideale plant match is. Kom je er niet uit? Neem dan contact met mij op zodat wij samen kunnen kijken naar de ideale kamerplant voor jouw indoor jungle!

Lees meer Lees minder