• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

De 5 leukste planten voor in de vensterbank

3.8
(6)

Met vensterbank planten creëer je een ware indoor jungle. Maar let op, want niet alle planten vinden een plekje in de vensterbank fijn. De meeste huiskamers hebben namelijk een verwarming bij hun vensterbank, daarnaast zijn niet alle planten fan van de zon en kunnen ze dus niet direct zonlicht verdragen. Wil jij weten welke planten in de vensterbank kunnen staan? In deze blog vertel ik je meer over de 5 sterkste planten voor in de vensterbank.

1. Cactus

De Cactus kan in de vensterbank goed overleven. Deze kamerplant is namelijk niet zo kieskeurig, hij kan zowel door als zonfanaat en schaduwfreak. Hij kan dus in de felle middagzon als op een wat donkerder plekje staan bij jou in je woning. Als je dus op zoek bent naar makkelijke planten voor de vensterbank is dit de ideale match.

2. Sansevieria

De Sansevieria kan in de vensterbank geplaatst worden. De Sansevieria kan op meerdere plekjes in huis staan. Hij staat erom bekend een echte schaduwfreak te zijn, maar een lichter plekje kan 'ie ook goed hendelen. Let alleen op een plekje in de brandende zon. Hier kunnen brandplekken door ontstaan. Daarnaast zijn deze planten geschikt voor een smalle vensterbank aangezien ze in meerdere formaten te verkrijgen zijn. 

3. Zamioculcas

De Zamioculcas is een grote plant voor de vensterbank. De Zamioculcas is zo moeilijk niet. Zet hem wat lichter of wat donkerder, hij vindt alles prima. Dit jungle maatje valt onder het kopje semi-schaduw liefhebber, maar kan zich op ieder plekje thuis voelen. Heb jij wat zachte zonnestralen die jouw woonkamer in schijnen? Dan zal 'ie zich helemaal thuis voelen. 

4. Aloë Vera

Zon, zon, zon, deze kamerplant kan er geen genoeg van krijgen. In exotische oorden staat deze stekelige rakker in de brandende zon. Hij valt daarom niet voor niets onder het kopje ‘zonfanaat’. Heb jij een raam op het zuiden en een leeg plekje op de vensterbank? Dan is de Aloë de perfecte match voor jou! Bovendien helpen planten op de vensterbank tegen inkijk.

5. Beaucarnea

Ze houden van het zonnetje op hun groene bolletje. Een echte zonfanaat, zo kan je de Beaucarnea wel noemen. Heb jij het felle middagzonnetje wat naar binnen schijnt? Zet hem dan wel iets verder van het raam af om brandplekken te voorkomen. Heb jij alleen een plekje met indirect zonlicht beschikbaar? Dan is dit de ideale match!

De 5 leukste planten voor in de vensterbank