• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

Cactus - Euphorbia

Een kamerplant waar je woestijn kriebels van krijgt! Droge vlaktes, een felle zon en steppenrollers die voorbij vliegen. Het lijkt wel de setting van een spannende cowboyfilm! Hij staat natuurlijk beter bekend als de Euphorbia, die ook graag Cowboycactus wordt genoemd.

Lees meer Lees minder
Cactus
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
2 producten
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
2 producten

Laat je adviseren
Bekijk hieronder de verschillende watersystemen.

Offerte aanvragen of advies?
Gemiddeld antwoorden wij binnen 24 uur.
Of bel direct onze experts

Lees meer Lees minder

Cactus (Euphorbia) kopen?

Misschien niet een kamerplant waar je jungle kriebels van krijgt, maar eerder woestijn kriebels! Droge vlaktes, een felle zon en steppenrollers die voorbij vliegen. Door zijn dikke stam, vele vertakkingen en kleine bladeren haalt hij het woestijn gevoel in ieder interieur naar boven. Ik heb het natuurlijk over de Euphorbia. Wil jij een Cactus kopen of een Cactus bestellen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Is de Euphorbia officieel een cactus?

Je gaat haast twijfelen of dit wel een echte kamerplant is, zo weinig water dat deze stekelige maat nodig heeft. De Euphorbia wordt ook wel de Cowboycactus genoemd. De woestijn look heeft hij zeker, aangezien zijn roots daar ook liggen. Het grappige is dat de Euphorbia officieel geen cactus is, aangezien ze geen stekels hebben maar doornen. Daar denk je niet bij na wanneer je een Cowboycactus wilt kopen of een Cactus Euphorbia wilt kopen.

Welke soorten cactussen zijn er?

De Euphorbia is een familie op zich, die met meer dan 100 soorten de droge vlaktes sieren in Afrika en andere uitgestrekte gebieden. Zo kun je een grote Cactus kopen en een mini Cactus kopen. Wanneer je een Cactus wilt kopen die groot is zit je al snel aan een potmaat van minimaal 24 cm. Wanneer je kleine Cactussen (Cactusjes) wilt kopen is dit ongeveer 17 centimeter. Maar kleine Cactusjes kunnen ook nog kleiner zijn.

Kijk voor de wensen van de cactus in mijn encyclopedie. Hierin staat alles vermeld per kamerplanten soort, zo kun je zien of dit de ideale plant match is. Kom je er niet uit? Neem dan contact met mij op zodat wij samen kunnen kijken naar de ideale kamerplant voor jouw indoor jungle!

Lees meer Lees minder