• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

Aglaonema - Chinese Evergreen

In het tropsiche regenwoud zie je de Aglaonema dicht bij de grond groeien, onder alle andere groene jungle joekels. De Aglaonema staat ook wel bekend als Chinese Evergreen. Naast dat de Aglaonema prachtige bladtekeningen heeft, valt de verzorging ook nog eens mee. Win, win!

Lees meer Lees minder
Aglaonema
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
6 producten
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
6 producten

Aglaonema kopen?

Zijn roots liggen in het tropisch regenwoud van Oost-Azië, waar je ze dicht bij de grond ziet groeien, onder alle andere groene jungle joekels. Naast dat de Aglaonema prachtige bladtekeningen heeft, valt de verzorging ook nog eens mee. Win, win! Wil jij een Chinese Evergreen kopen? Dan ben je aan het juiste adres!

Welke soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten zo heb je de Aglaonema Silverbay, Aglaonema Silver Queen en de Aglaonema Stripes. Deze soortjes hebben alle drie witachtige tekeningen door hun blad heen. Daarnaast bestaan er nog de Aglaonema Cutlass, Aglaonema Freedman, Aglaonema Diamond Bay en de Aglaonema Maria. Ook bestaat er een uniek soortje namelijk de Aglaonema Crete, dit jungle maatje heeft groen met roze bladeren. Komt er bij jou een ochtendzonnetje naar binnen en heb jij veel plekjes met indirect zonlicht? Dan zal hij het heel erg naar zijn zin hebben in jouw indoor jungle!

Hoe stek je dit jungle maatje?

Ik snap heel goed dat jij je interieur vol wil zetten met dit prachtige jungle maatje. En dit is natuurlijk nog leuker als dit door middel van stekken kunt doen. Je kan de Chinese Evergreen stekken door hem te scheuren. Bij deze methode scheur of snij je hem in meerdere stukken. Ik raad deze manier aan als je een hele volle plant hebt. Als je dit bij een dunner exemplaar zou doen, is het maar net de vraag of hij er mooi bij zal staan. Je geeft op deze manier meer ruimte aan de moederplant en je hebt er een Aglaonema bij! Win, win! In mijn webshop kan je ook stekjes kopen!

Kijk voor de wensen van dit leuke jungle maatje in mijn encyclopedie. Hierin staat alles vermeld per kamerplanten soort, zo kun je zien of dit de ideale plant match is. Kom je er niet uit? Neem dan contact met mij op zodat wij samen kunnen kijken naar de ideale kamerplant voor jouw indoor jungle!

 

Lees meer Lees minder