• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

Areca - Goudpalm

De Areca staat bekend om zijn grote en veerachtige bladeren die groen van kleur zijn. Aan de gele stengels heeft zijn bijnaam Goudpalm te danken. Van deze groene toef word je toch blij!? Het tropische gevoel komt gelijk bij mij naar boven als ik naar dit jungle maatje kijk. 

Lees meer Lees minder
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
2 producten
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
2 producten

Snel en gemakkelijk online bestellen

Laat je adviseren
Bekijk hieronder de verschillende watersystemen.

Offerte aanvragen of advies?
Gemiddeld antwoorden wij binnen 24 uur.
Of bel direct onze experts

Lees meer Lees minder

Areca kopen?

De Areca staat bekend om zijn grote en veerachtige bladeren die groen van kleur zijn. Aan de gele stengels heeft zijn bijnaam Goudpalm te danken. Tropisch is ‘ie zeker want zijn roots liggen in het verre Madagaskar maar komen ook voor in Zuidoost-Azië en Midden-Amerika. Wist je dat de nieuwe scheuten die de Areca Palm aanmaakt speren worden genoemd? De nieuwe scheut heeft een puntige vorm en klapt vervolgens als een pauwenstaart uit. Wil jij een Areca kopen oftewel een Goudpalm kopen? Dan ben je aan het juiste adres!

Hoeveel water wilt de Areca?

De Areca wordt ook wel de Dypsis Lutescens genoemd. Hij valt onder het kopje ‘zuiper’. De kweker vertelde dat hij graag in een constante vochtige potgrond wil staan. Een droge potgrond vind de Goudpalm verschrikkelijk en dat wil hij dus absoluut niet. Geef vanaf boven water zodat het goed de wortelkluit bereikt. Hoeveel water je moet geven verschilt natuurlijk per kamerplant. De een is groter dan de ander en het plekje die je jouw jungle maatje hebt gegeven kan ook van invloed zijn.

Welk formaat heeft de Areca?

In mijn assortiment kun je verschillende formaten Areca’s vinden. Zo heb ik de Goudpalm in het klein en een grote Goudpalm. Je kunt een grotere Areca Palm ook zelf kweken. Een grotere pot is hierbij altijd een goed idee! Vooral als je de Areca nog groter wilt laten worden. Met een grotere pot kunnen zijn wortels er lekker op los en zal er meer plek zijn voor nieuwe speren. Je zal zien dat zijn stengels ook een stuk dikker gaan worden en de groene toef nog voller zal zijn. 


Kijk voor de wensen van dit leuke jungle maatje in mijn encyclopedie. Hierin staat alles vermeld per kamerplanten soort, zo kun je zien of dit de ideale plant match is. Kom je er niet uit? Neem dan contact met mij op zodat wij samen kunnen kijken naar de ideale kamerplant voor jouw indoor jungle!

Lees meer Lees minder