• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL
Humata Teyermanii

Humata Teyermanii

Bekijk meer van Varen
Persoonlijk berichtje

Maximaal 100 tekens

Maximaal 100 tekens

Maximaal 100 tekens

Samenvatting
Samenvatting wordt geladen...
Ongeassembleerd geleverd
Totaal
€ 15,00
Levertijd:
Op voorraad
2 werkdagen
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €60,-
€ 15,00

Alles over de Varen

Inclusief pot 30cm hoog

Kweekpot diameter is 17cm

Veel water nodig

Schaduw/Halfschaduw

Geen voeding nodig

Niet giftig

Wil je écht alles weten over de varen? Dan heb ik goed nieuws! Tips en de uitgebreide verzorging lees je in mijn ENCYCLOPEDIE ➜

Leuk om te weten

De wortelstok van deze jungle plant lijken op hazenpootjes, hierdoor wordt de plant ook wel is Hazepootvaren genoemd.

Oud is 'ie zeker, maar zijn looks zijn nog steeds aanwezig. Zijn wortels en bladeren hebben veel weg van de jungle, wat betekend dat 'ie graag van tropische sferen houdt binnenshuis. Geef hem zijn gewenste plekje, een hoop water en genieten maar!

Standplaats
De Varen heeft wilt het liefst een plekje met indirect zonlicht. In de jungle is het een echte bodembedekker en vangt de varen hier en daar een zonnestraal op. Geef hem vooral geen plekje in de felle zon. Hierdoor kunnen er gemakkelijk brandplekken ontstaan.
Water geven
De Varen vertoeft graag in tropische sferen. Dit betekent dat een constante licht vochtige potgrond nodig is om zijn mooie groene bladeren en stengels omhoog te houden. Noem hem gerust de zuiper van het stel, want oh boy, als je hem een keer overslaat zal 'ie er treurig bijstaan. Geef niet te veel water!

Oldie of the jungle

Zeg je jungle, dan zeg je Varen. Deze mag echt niet ontbreken in jouw indoor jungle! Deze grote en eeuwenoude familie is over de hele wereld te vinden. Van gekrulde tot smalle bladeren, de Varen heeft het allemaal. De Nephrolepis wordt bijvoorbeeld vaak nog als fossiel gevonden. Na al die tijd blijft de Varen nog steeds onwijs populair in onze woonkamers! En waarom? Dichtbegroeide tropische jungles, de Varen kan dat met gemak nabootsen in huis. Vooral als jij geen directe zonnestralen naar binnen hebt schijnen is dit je ideale plant-match!

Houd je vast, we komen eraan!

Je bestelling wordt tot in de puntjes klaargezet om jouw kant op te komen. Naast dat de kweker en ik zorgvuldig de jungle plantjes nakijken, worden ze ook goed beschermt voordat ze op reis gaan. Ze worden netjes verpakt in een speciaal ontworpen doos zodat ze de reis goed kunnen doorstaan. Ik wil natuurlijk niets liever dan dat je nieuwe jungle maatje heelhuids bij jou aankomt.