• Uit eigen voorraad leverbaar
 • Gratis verzending vanaf €60,-
 • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL
Junglemini's schaduw

Junglemini's schaduw

Bekijk meer van Plantenbundels
Calathea orbifolia   + € 5,00
Calathea Makoyana   + € 5,00
Calathea Mieli (Beauty Star)   + € 5,00
Totaal
€ 21,00

€ 21,00

Levertijd:
Op voorraad
2 werkdagen
Samenvatting
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  Calathea-stekjes-mix

  Alles over de Calathea

  Veel water nodig

  Schaduw/Halfschaduw

  1x per twee weken (zomer)

  Niet giftig

  Wil je écht alles weten over de Calathea? Dan heb ik goed nieuws! Tips en de uitgebreide verzorging lees je in mijn ENCYCLOPEDIE ➜

  Leuk om te weten

  Deze plant produceert échte jungle geluiden. Als het 's avonds donker wordt sluiten de bladeren, wat af en toe klinkt als geritsel. Hiervan hoef je dus niet te schikken! 'S ochtends vouwen de bladeren weer langzaam open.

  De Calathea staat voornamelijk bekend om zijn moves, maar ook om het feit dat 'ie graag in de watten gelegd wil worden. Geef deze kamerplant de ultieme verzorging en je zal zien dat 'ie iedere avond zijn moves zal showen en zijn bladeren er tip top bij zullen staan.  

  Standplaats
  De Calathea is een echte schaduwplant. Geef deze kamerplant een plekje waar indirect licht aanwezig is. Het felle zonnetje, daar is de Calathea geen fan van. Vermijdt daarom direct zonlicht. De felle zonnestralen kunnen brandplekken veroorzaken, wat je natuurlijk liever wilt vermijden!
  Water geven
  De Calathea lust wel een slok en valt daarom onder het kopje zuiper. Een droge potgrond, daar heeft 'ie een hekel aan! Geef voldoende water maar zorg ervoor dat de Calathea geen natte voeten heeft. Zowel bij een droge als te natte potgrond zal de Calathea bruine randen krijgen.

  Dancer of the jungle

  Zeg je jungle dan zeg je Calathea! Dit jungle maatje is onmisbaar in jouw indoor jungle. Met zijn mooie en sierlijke bladtekeningen staat 'ie beter bekend als de Pauwenplant, maar ook om zijn dagelijkse moves. Kijk dus niet raar op als jij opeens geritsel naast je hoort. In de avond sluit de Calathea zijn bladeren om ze vervolgens weer in de ochtend open te slaan. Je merkt gelijk wanneer deze rakker met rust gelaten wil worden. Deze prachtige bladeren fleuren jouw interieur op en geven een instant ´green touch´ aan jouw woonkamer. De verschillende patronen, vormen en kleuren geven een mooi contrast. Een tropisch plaatje, dat kun je wel zeggen! Dat kan ook wel kloppen want zijn roots liggen in het Amazone gebied, waar de Calathea als paddenstoelen de grond uitschieten.

  Houd je vast, we komen eraan!

  Je bestelling wordt tot in de puntjes klaargezet om jouw kant op te komen. Naast dat de kweker en ik zorgvuldig de jungle plantjes nakijken, worden ze ook goed beschermt voordat ze op reis gaan. Ze worden netjes verpakt in een speciaal ontworpen doos zodat ze de reis goed kunnen doorstaan. Ik wil natuurlijk niets liever dan dat je nieuwe jungle maatje heelhuids bij jou aankomt.