• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL
Kentia

Kentia

Bekijk meer van Kentia - Howea Fosteriana
€ 71,00
Samenvatting
Samenvatting wordt geladen...
Ongeassembleerd geleverd
Totaal
€ 71,00
Levertijd:
Op voorraad
2 werkdagen
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €60,-

Alles over de Kentia

Inclusief pot 150cm hoog

Kweekpot diameter is 24cm

Veel water nodig

Licht, geen direct zonlicht

1x per maand (zomer)

Niet giftig

Wil je écht alles weten over de Kentia? Dan heb ik goed nieuws! Tips en de uitgebreide verzorging lees je in mijn ENCYCLOPEDIE ➜

Handig om te weten

Pas op met directe zonnestralen! Op je gezicht is het heel lekker, maar op de bladeren van je Kentia iets minder. De bladeren zullen geel worden, of krijgen zelfs brandplekken. Een echte semi-schaduwliefhebber dus!

De Kentia staat bekend om zijn sierlijke bladeren en looks maar ook om zijn eenvoudige verzorging. Veel omkijken heb je niet naar deze palmachtige en gaat met de juiste verzorging zijn eigen gangetje. Een must voor iedere indoor jungle!

Standplaats
Kentia palmen stellen geen hoge eisen aan de lichtintensiteit. Vermijd echter wel een standplaats voor een raam op het zuiden. Te veel licht zal het blad vergelen en bij minder licht zal de groei afnemen.
Water geven
De grond voor deze palmen altijd vochtig houden, zonder dat de kentia palm met zijn wortels in het water staat. Het is daarom verstandig regelmatig water te geven, maar niet te veel per gietbeurt. Kentia palmen drogen minder snel uit wanneer deze in een grotere pot met meer verse aarde worden geplaatst. Zo is er meer grond aanwezig dat vocht kan vasthouden.

Beauty of the jungle

Zeg je tropisch paradijs, dan zeg je Kentia Palm! Deze toffe jungle plant a.k.a Howea Forsteriana is een kamerplant die instant jungle vibes aan jouw interieur geeft. Spreid je strandlaken uit onder zijn grote palmachtige bladeren, pak een verfrissend drankje en je waant je in een tropisch paradijs. Zijn roots liggen namelijk ook in een tropisch paradijs genaamd Lord Howe Island. Een prachtig eiland, met parelwitte stranden en helderblauwe zee, wat tussen Australië en Nieuw-Zeeland in ligt. Lang geleden is dit eiland ontdekt door een Engelsman, die de zaden van de Kentia Palm heeft meegenomen. Sindsdien is dit een populaire kamerplant die ieder interieur omtovert tot mini jungle.

Houd je vast, we komen eraan!

Je bestelling wordt tot in de puntjes klaargezet om jouw kant op te komen. Naast dat de kweker en ik zorgvuldig de jungle plantjes nakijken, worden ze ook goed beschermt voordat ze op reis gaan. Ze worden netjes verpakt in een speciaal ontworpen doos zodat ze de reis goed kunnen doorstaan. Ik wil natuurlijk niets liever dan dat je nieuwe jungle maatje heelhuids bij jou aankomt.