• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL
Calathea Mieli (Beauty Star)

Calathea Mieli (Beauty Star)

Bekijk meer van Calathea - Pauwenplant
€ 5,00
Samenvatting
Samenvatting wordt geladen...
Ongeassembleerd geleverd
Totaal
€ 5,00
Levertijd:
Op voorraad
2 werkdagen
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €60,-

Alles over de Calathea

Inclusief pot 12cm hoog

Kweekpot diameter is 6cm

Veel water nodig

Schaduw/Halfschaduw

1x per twee weken (zomer)

Niet giftig

Wil je écht alles weten over de Calathea? Dan heb ik goed nieuws! Tips en de uitgebreide verzorging lees je in mijn ENCYCLOPEDIE ➜

Leuk om te weten

Deze plant produceert échte jungle geluiden. Als het 's avonds donker wordt sluiten de bladeren, wat af en toe klikt als geritsel. Hiervan hoef je dus niet te schikken! 'S ochtends vouwen de bladeren weer langzaam open.

De Calathea staat voornamelijk bekend om zijn moves, maar ook om het feit dat 'ie graag in de watten gelegd wil worden. Geef deze kamerplant de ultieme verzorging en je zal zien dat 'ie iedere avond zijn moves zal showen en zijn bladeren er tip top bij zullen staan.

Standplaats
Calathea is een echte schaduwplant. Geef deze kamerplant een plek met indirect licht. Calathea houdt niet van fel zonlicht. Vermijd dus direct zonlicht. De felle zonnestralen kunnen brandwonden veroorzaken en dat wil je voorkomen!
Water geven
Een Calathea is een vrij dorstige plant. De potgrond moet altijd licht vochtig blijven, zonder dat het te nat is. Ook kun je het beste de kraanwater alvast in de gieter doen, 24 uur voordat je het de kamerplant geeft. Dit zorgt ervoor dat wat schadelijke stoffen uit het water verdampt.

Dancer of the jungle

Zeg je jungle dan zeg je Calathea! Dit jungle maatje is onmisbaar in jouw indoor jungle. Met zijn mooie en sierlijke bladtekeningen staat 'ie beter bekend als de Pauwenplant, maar ook om zijn dagelijkse moves. Kijk dus niet raar op als jij opeens geritsel naast je hoort. In de avond sluit de Calathea zijn bladeren om ze vervolgens weer in de ochtend open te slaan. Je merkt gelijk wanneer deze rakker met rust gelaten wil worden. Deze prachtige bladeren fleuren jouw interieur op en geven een instant ´green touch´ aan jouw woonkamer. De verschillende patronen, vormen en kleuren geven een mooi contrast. Een tropisch plaatje, dat kun je wel zeggen! Dat kan ook wel kloppen want zijn roots liggen in het Amazone gebied, waar de Calathea als paddenstoelen de grond uitschieten.

Houd je vast, we komen eraan!

Je bestelling wordt tot in de puntjes klaargezet om jouw kant op te komen. Naast dat de kweker en ik zorgvuldig de jungle plantjes nakijken, worden ze ook goed beschermt voordat ze op reis gaan. Ze worden netjes verpakt in een speciaal ontworpen doos zodat ze de reis goed kunnen doorstaan. Ik wil natuurlijk niets liever dan dat je nieuwe jungle maatje heelhuids bij jou aankomt.