• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL
Maranta Leuconeura red stripe

Maranta Leuconeura red stripe

Bekijk meer van Maranta
€ 5,00
Samenvatting
Samenvatting wordt geladen...
Ongeassembleerd geleverd
Totaal
€ 5,00
Levertijd:
Op voorraad
2 werkdagen
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €60,-

Alles over de Maranta

Inclusief pot 13cm hoog

Kweekpot diameter is 6cm

Veel water nodig

Schaduw/Halfschaduw

1x per twee weken (zomer)

Niet giftig

Wil je écht alles weten over de Maranta? Dan heb ik goed nieuws! Tips en de uitgebreide verzorging lees je in mijn ENCYCLOPEDIE ➜

Leuk om te weten

Deze plant produceert échte jungle geluiden. Als het 's avonds donker wordt sluiten de bladeren, wat af en toe klinkt als geritsel. Hiervan hoef je dus niet te schikken! 'S ochtends vouwen de bladeren weer langzaam open.

De Maranta staat voornamelijk bekend om zijn moves, maar ook om het feit dat 'ie graag in de watten gelegd wil worden. Geef deze kamerplant de ultieme verzorging en je zal zien dat 'ie iedere avond zijn moves zal showen en zijn bladeren er tip top bij zullen staan. 

Standplaats
De Maranta is een echte schaduwplant. Geef deze kamerplant een plekje waar indirect licht aanwezig is. Het felle zonnetje, daar is de Maranta geen fan van. Vermijdt daarom direct zonlicht. De felle zonnestralen kunnen brandplekken veroorzaken, wat je natuurlijk liever wilt vermijden!
Water geven
De Maranta lust wel een slok en valt daarom onder het kopje zuiper. Een droge potgrond, daar heeft 'ie een hekel aan! Geef voldoende water maar zorg ervoor dat de Calathea geen natte voeten heeft. Zowel bij een droge als te natte potgrond zal de Calathea bruine randen krijgen.

Dancer of the jungle

Zeg je jungle dan zeg je Maranta! Dit jungle maatje is onmisbaar in jouw indoor jungle. Met zijn mooie en sierlijke bladtekeningen steelt ‘ie de show. Ook staat de Maranta bekend om zijn dagelijkse moves, vandaar zijn naam Gebedsplant. Kijk dus niet raar op als jij opeens geritsel naast je hoort. In de avond sluit de Maranta zijn bladeren om ze vervolgens weer in de ochtend open te slaan. Je merkt gelijk wanneer deze rakker met rust gelaten wil worden. Deze prachtige bladeren fleuren jouw interieur op en geven een instant ´green touch´ aan jouw woonkamer. De verschillende patronen, vormen en kleuren geven een mooi contrast. Een tropisch plaatje, dat kun je wel zeggen! Dat kan ook wel kloppen want zijn roots liggen in het tropische regenwoud in Zuid-Amerika.

Houd je vast, we komen eraan!

Je bestelling wordt tot in de puntjes klaargezet om jouw kant op te komen. Naast dat de kweker en ik zorgvuldig de jungle plantjes nakijken, worden ze ook goed beschermt voordat ze op reis gaan. Ze worden netjes verpakt in een speciaal ontworpen doos zodat ze de reis goed kunnen doorstaan. Ik wil natuurlijk niets liever dan dat je nieuwe jungle maatje heelhuids bij jou aankomt.