• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

Clusia - Varkensboom

Met zijn ronde stevige bladeren en vertakte stengels siert de Clusia ieder leeg hoekje van jouw interieur op. Hij komt voor in de Mangrove, waar ieder plekje wordt opgevuld door zijn groene stengels en bladeren. Hij staat ook wel bekend als de Varkensboom.

Lees meer Lees minder
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
1 product
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
1 product

Snel en gemakkelijk online bestellen
Plantenpakket-voor-in-de-zon
Junglepakket zon Zuidelijke Zonfanaten
€ 202,15 Regular Price € 218,00

Laat je adviseren
Bekijk hieronder de verschillende watersystemen.

Offerte aanvragen of advies?
Gemiddeld antwoorden wij binnen 24 uur.
Of bel direct onze experts

Lees meer Lees minder

Clusia kopen?

Met zijn vertakte uiterlijk en stevige, ronde bladeren kan de Clusia flink de hoogte in schieten. In zijn natuurlijke habitat, Midden- en Zuid Amerika, kan deze kamerplant monsterlijke vormen aannemen zo groot dat 'ie wordt. Hij wordt ook wel de Varkensboom genoemd. Hij komt voor in de Mangrove, waar ieder plekje wordt opgevuld door zijn groene stengels en bladeren. Wil jij een Clusia kopen? Dan ben je aan het juiste adres!

Welke soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten Clusia’s. Zo zijn er de Clusia Rosea, Clusia Princess en de Clusia Rosea Princess. De Clusia kan een flinke kamerplant worden met de juiste verzorging. Geef je hem een nieuwe pot dan kan de kamerplant er goed tegenaan. Een grotere pot heeft vele voordelen! De Clusia kan er op los gaan met zijn wortels en de potgrond kan meer water opslaan. Dit zal de verzorging van jouw Varkensboom ook een stukje makkelijker maken. 

Hoe stek je de Clusia?

Stek-Alert! De Clusia stekken is erg gemakkelijk. Ze doen het goed op water, maar ook in een potje. Hoe leuk! Want zeg nou zelf, jij wilt toch ook een mini jungle aan Clusia’s in huis? Of je vrienden ermee blij maken! Het allerleukste is om zelf deze stekjes groot te zien worden. Je kan de Clusia op twee verschillende manieren vermeerderen en dat is door een kopstek of een stengelstek af te nemen.

Kijk voor de wensen van dit leuke jungle maatje in mijn encyclopedie. Hierin staat alles vermeld per kamerplanten soort, zo kun je zien of dit de ideale plant match is. Kom je er niet uit? Neem dan contact met mij op zodat wij samen kunnen kijken naar de ideale kamerplant voor jouw indoor jungle!

Lees meer Lees minder