• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

Tradescantia - Vaderplant

De Tradescantia komt uit de tropische gebieden van Noord- en Zuid-Amerika, hier groeit dit jungle maatje vaak als bodembedekker van de jungle en hij heeft de bijnaam Vaderplant. Met zijn prachtige kleuren is het een echte eyecatcher voor jouw indoor jungle.

Lees meer Lees minder
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
1 product
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
1 product

Snel en gemakkelijk online bestellen
Plantenpakket-voor-in-de-zon
Junglepakket zon Zuidelijke Zonfanaten
€ 188,15 Regular Price € 204,00

Laat je adviseren
Bekijk hieronder de verschillende watersystemen.

Offerte aanvragen of advies?
Gemiddeld antwoorden wij binnen 24 uur.
Of bel direct onze experts

Lees meer Lees minder

Tradescantia kopen?

De Tradescantia is een makkelijke kamerplant en wordt ook wel de Vaderplant genoemd. Oorspronkelijk komt hij uit de tropische gebieden van Noord- en Zuid-Amerika. De plant groeit in deze gebieden vrij snel wordt daar vaak gebruikt als bodembedekker. Wil jij een Tradescantia kopen? Lees dan verder!

Welke soorten zijn er?

De Tradescantia is in verschillende soortjes te verkrijgen. Zo wordt de Vaderplant vaak als hangplant aangeboden. Populaire soortjes van de tradescantia hangplant zijn de Tradescantia Quadricolor, de Tradescantia Zebrina en de Tradescantia Purpusii. Daarnaast is de Tradescantia stek erg gewild, maar je kunt deze kamerplant ook zelf gemakkelijk stekken.

Hoe kun je de Tradescantia stekken?

Het stekken van deze kamerplant is hartstikke leuk en makkelijk. De stengels hebben verbuigingen, als je de plant net onder zo'n hoekje afknipt en vervolgens in de vochtige grond of een glas met water zet zullen er wortels ontstaan, soms zelfs al binnen een week. Je kunt de plant in de volle grond zetten als er meerdere wortels zijn ontstaan. Let wel op dat het stekje tussen de 10 en 15 centimeter is en 3 a 4 bladeren heeft. 

Kijk voor de wensen van dit leuke jungle maatje in mijn encyclopedie. Hierin staat alles vermeld per kamerplanten soort, zo kun je zien of dit de ideale plant match is. Kom je er niet uit? Neem dan contact met mij op zodat wij samen kunnen kijken naar de ideale kamerplant voor jouw indoor jungle!

Lees meer Lees minder