• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

Bloeiende kamerplanten

Gek op groen, maar het liefst ook met een bloem? Met een bloeiende kamerplant heb je twee vliegen in een klap! Bekijk hier alle bloeiende kamerplanten op een rijtje. 

Lees meer Lees minder
Bloeiende kamerplanten
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
1 product
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
1 product

Bloeiende kamerplanten

Kan je niet kiezen tussen een groen of bloeiend exemplaar? Ga dan voor een bloeiende kamerplant! Zowel mooi groen blad, als een bloem die de show steelt, een geweldige combinatie om toe te voegen in jouw indoor jungle. Er zijn tal van verschillende bloeiende kamerplanten. De Spathiphyllum heeft bijvoorbeeld kelkvormige witte bloemen en de Strelitzia Reginae staat bekend om zijn oranje en paars kleurige bloemen, die we ook kennen als de Paradijsvogelbloem. Wil jij die extra touch geven aan jouw indoor jungle? Ga dan voor een bloeiende kamerplant! 

De juiste verzorging

Er zijn tal van verschillende bloeiende kamerplanten die je woonkamer doen opfleuren. Met de juiste verzorging kunnen bloeiende kamerplanten prachtige bloemen laten opkomen! Geef de kamerplant alvast een grote pot bij aankoop, zodat de waterbuffer wordt vergroot en de wortels er lekker op los kunnen gaan. Betreft de voeding kan je het beste voor de bloeiende planten variant gaan. Hier zitten extra veel stoffen in waar zowel de bladeren als de bloemen van houden en er nog mooier bij kunnen staan. Vergeet niet dat je alleen tijdens de lente- en zomerperiode voeding moet geven. Doe dit absoluut niet tijdens de herfst- en winterperiode. Zijn de bloemen verdroogd en uitgebloeid? Verwijder de bloem, door de stengel zo laag mogelijk af te knippen met een schone schaar. Je zal zien dat er met de juiste verzorging weer nieuwe zullen opkomen. 

Bloemen laten opkomen

Bij sommige kamerplanten kan de bloem niet meer terugkomen, zoals bij de Bromelia. De Lepelplant, maar bijvoorbeeld ook de Calathea, kan zijn bloemen telkens weer laten terugkomen. Bij de ene kamerplant gaat dat sneller dan bij de andere. Houdt er rekening mee dat de omstandigheden goed mee moeten zitten om de bloemen uit te laten komen. Door de ultieme verzorging toe te passen kan jouw kamerplant prachtige bloemen aanmaken. Je zal zien dat zowel de bladeren als de bloemen er mooi bijstaan. Maar er zijn twee redenen waarom jouw kamerplant bloemen kan laten opkomen. Ook kamerplanten die in eerste instantie geen bloemen heeft kunnen dit namelijk krijgen. Verzorg jij je kamerplant niet goed, dan laat de plant bloemen opkomen als waarschuwing. Dit betekend dat de kamerplant bijna op sterven is en zijn laatste poging tot voortplanting inzet. Vaak zie je aan de bladeren van de plant dat die er niet goed aan toe is. Geef je kamerplant daarom de beste verzorging, zodat die er mooi en stralend bij staat!

Lees meer Lees minder