• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

Kleine ruimtes, in combinatie met een indoor jungle, dat kan!

4
(3)

Een bed wat net aan in jouw studio past of die mega toffe bank met velvet stof en schuine pootjes die teveel ruimte inneemt. Je komt ruimte tekort en weet niet waar je de rest van je eyecatchers een mooi plekje kan geven. Gelukkig betekent dit niet dat je die te gekke kamerplant moet laten staan! Want door er efficiënt mee om te gaan, kan je jouw groene exemplaren met gemak een mooi plekje geven en je eigen mini jungle creëren! Lees hieronder meer!

Wil jij ook een te gekke indoor jungle, maar heb je last van ruimtegebrek? Als het om de kamerplanten gaat zijn er enorm veel mogelijkheden toe te passen waardoor je jouw (kleine) ruimte het ware jungle gevoel kan geven. Je moet de natuur alleen een handje helpen en creatief met de ruimte omgaan. 

De lucht in 

Tropisch gevoel, check! Door je kamerplanten op te hangen staan ze niet in weg, kan je ze zien groeien en vullen ze de ruimte in een klap met jungle vibes! Om deze look helemaal te rocken, kan je het beste een toffe hangplant uitkiezen, zodat de stengels en bladeren mooi naar beneden hangen en het lianen effect optimaal is. Zet ze in een te gekke hangpot en je waant je in het groene oerwoud. Wil je liever niet aan de gang slag gaan met het plaatsen van haakjes in je plafond? Dan kan je jouw hangplant een mooi plekje geven op de kast! Je zal daar vast nog een plekje over hebben. Laat de stengels langs de kast mooi naar beneden hangen en je zal zien dat jouw ruimte in een groene oase zal veranderen. 

The smaller, the better

Je bent dol op al die groene jungle maatjes in huis, maar wil je liever niet dat ze je hele woonkamer overnemen. Dat oh zo leuke groene toefje op je nachtkastje groeit de pan uit, maar in een grotere pot zetten en een andere plekje geven zit er niet in. Het liefst wil je dit plekje aanhouden, terwijl hij ondertussen maar blijft groeien. Help! 

Houd je kamerplanten klein! Ja, dat kan zeker! Je vraagt jezelf af hoe dat moet en of dat wel kan en of je wel zomaar mag knippen. Een kamerplant is sterker dan wij denken en kan gerust tegen een stootje. Door de bladeren, stengels en wortels een trimbeurt te geven, blijft je jungle maatje hetzelfde formaat aanhouden. Hij zal nooit stoppen met groeien en altijd de hoogte in willen gaan, maar daar kan jij verandering in brengen door de schaar erin te zetten. Probeer van beide kanten evenveel weg te halen. Zorg ervoor dat de wortelkluit en het aantal stengels evenredig zijn aan elkaar. Het kan namelijk fataal aflopen als de wortelkluit compleet gekortwiekt is, terwijl er nog een hele bos aan stengels en bladeren aan zit. Houdt dit dus goed in balans! 

Doe dit altijd in de lente- of zomerperiode, wanneer jouw jungle maatje genoeg power heeft om de beschadigde wortels en stengels te herstellen en de groei te herpakken. Zorg ervoor dat de tools die je gebruikt, een mes, een schaar of een snoeischaar, altijd schoon zijn voordat je aan de slag gaat. Zo voorkom je dat er eventuele bacteriën de open wond binnen dringen en je trimbeurt met een gerust hart kan uitvoeren. 

Hoe je aan de slag  gaat met het snoeien? Lees hieronder meer! 

En zo makkelijk kan het zijn! Staat jouw kamerplant nog in zijn kweekpotje? Kijk dan eerst of de wortels door de gaten van de kweekpot komen. Is dit het geval? Dan kan je ze voorzichtig lostrekken of bijknippen. Zijn er flinke uitlopers, dan kan je deze bijknippen. Et voila, je kamerplant kan er weer tegenaan!

Dit brengt ook vele voordelen met zich mee:

  • Je kamerplant staat er weer fris en fruitig bij;
  • De kamerplant zal weer mooie uitlopers maken en zelfs kunnen vertakken. Dit betekend dat er twee nieuwe uitlopers kunnen ontstaan, waardoor de kamerplant een vollere look krijgt;
  • Stek-alert! De bladeren of stengels die je af hebt geknipt kan je weer lekker stekken! Zet ze in een leuk vaasje of geef ze aan je beste vriendin! 

Stekjes fever

Er is niets zo leuk als stekjes! En nog leuker om deze mini’s door je gehele kamer te verspreiden. Kom maar door met dat tropische interieur! Een groot voordeel, ze nemen weinig ruimte in beslag en staat te gek in die leuke kleine vaasjes of potjes. Overal kun je ze een plekje geven, alleen niet waar de felle zonnestralen naar binnen schijnen. Heb jij je grotere kamerplanten voorzien van een trimbeurt? Verspreid de kleintjes door de hele ruimte!

Heb je ze in een vaasje staan? Vergeet dan niet zo nu en dan het water te verversen. Staan ze in een potje met verse potgrond? Over het algemeen vinden de stekjes het fijn om in een wat vochtige potgrond te staan. Maar niet allemaal, dus check gerust even de Encyclopedie zodat je de juiste verzorging kan toepassen. Ben je nieuw op het gebied van stekken? Neem dan gerust een kijkje op de stek pagina waar ik alle handige do’s & dont’s op een rijtje heb staan voor je! 

Een groene touch geven aan een kleinere ruimte kan zeker! Heb jij jouw vierkante meters omgetoverd tot ware jungle? Maak een foto, Post deze op instagram en tag mij zodat ik kan zien hoe gaaf dit is uitgepakt! 

Kleine ruimtes, in combinatie met een indoor jungle, dat kan!