• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL

Hedera - Klimop

De Hedera is een populaire klimplant en staat ook wel bekend als Klimop. Van oorsprong klimt dit jungle maatje tegen bomen aan in het bos, soms wel tot 30 meter hoog. Het is ook nog is een makkelijke kamerplant en luchtzuiverend. Win, win!

Lees meer Lees minder
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
2 producten
Van laag naar hoog sorteren
per pagina
2 producten

Snel en gemakkelijk online bestellen
Plantenpakket-voor-in-de-zon
Junglepakket zon Zuidelijke Zonfanaten
€ 202,15 Regular Price € 218,00

Laat je adviseren
Bekijk hieronder de verschillende watersystemen.

Offerte aanvragen of advies?
Gemiddeld antwoorden wij binnen 24 uur.
Of bel direct onze experts

Lees meer Lees minder

Hedera kopen?

De Hedera staat ook wel bekend als de klimop. Deze plant is zowel geschikt als hangplant en klimplant. Vooral de Hedera helix is een fanatieke klimmer en kan in no time je kale muur veranderen in een indoor jungle. Bovendien is de klimop luchtzuiverend en een ster in het verwijderen van schadelijke stoffen. Zijn roots liggen in Zuid-Europa en Noord-Afrika. In vele gebieden heeft deze kamerplant het goed naar zijn zin, aangezien 'ie niet de moeilijkste is. Wil jij een Hedera kopen oftewel een klimop kopen? Dan ben je aan het juiste adres!

Welke formaten bestaan er?

De Hedera is te verkrijgen in verschillende formaten en vormen. Zo kun je de klimop in pot kopen maar ook de Hedera hangplant. Deze bestaan in kleinere formaten maar ook groteVerpotten van een Hedera kan je het beste doen direct na aanschaf of in het voorjaar. In het voorjaar is de plant in de groeifase en zullen eventuele beschadigingen aan de wortels sneller herstellen. Ook is het goed om dit jungle maatje om de twee te verpotten. Zo blijft de Hedera gezond en kan hij blijven groeien. 

Welke soorten zijn er?

Er bestaan verschillende soortjes van de Hedera. Zo zijn de populairste soortjes de Hedera Helix en de Hedera Helix Arborescens. Daarnaast zijn de Hedera Helix Woerner, Hedera Coin en de Hedera Colchica bekende soortjes. Deze soorten lijken qua blad erg op elkaar maar verschillen wat van kleur. Ook kan de Hedera bloemen krijgen, helaas gebeurt dat niet zo snel in jouw woonkamer. De bloemen zijn geel/groen van kleur en bestaan uit meerdere bollen.

Kijk voor de wensen van dit leuke jungle maatje in mijn encyclopedie. Hierin staat alles vermeld per kamerplanten soort, zo kun je zien of dit de ideale plant match is. Kom je er niet uit? Neem dan contact met mij op zodat wij samen kunnen kijken naar de ideale kamerplant voor jouw indoor jungle!

Lees meer Lees minder