• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL
Ficus Robusta

Ficus Robusta

Bekijk meer van Ficus - Tabaksplant
€ 4,00
Samenvatting
Samenvatting wordt geladen...
Ongeassembleerd geleverd
Totaal
€ 4,00
Levertijd:
Op voorraad
2 werkdagen
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €60,-

Alles over de Ficus

Inclusief pot 15cm hoog

Kweekpot diameter is 6cm

Veel water nodig

Direct zonlicht

1x per maand (zomer)

Licht gifitg

Wil je écht alles weten over de Ficus? Dan heb ik goed nieuws! Tips en de uitgebreide verzorging lees je in mijn ENCYCLOPEDIE ➜

Handig om te weten

Bij de aanschaf in de winter met een te grote afstand tot het raam is er kans op bladval. Geef in dit geval niet meer water dan normaal, maar plaats de ficus op een lichter plekje en draai hem af en toe.

De Ficus Lyrata is dol op aandacht en wilt daarom graag in de watten worden gelegd. Geef de Ficus voldoende water, het gewenste plekje in de zon en je zal zien dat 'ie een echte statement zal maken in jouw indoor jungle! 

Standplaats
De Ficus Lyrata wilt graag het zonnetje op zijn bolletje. Heb jij een raam op het zuiden? Dan is dit de plant match voor jou! Geef je hem een donker plekje, dan zullen binnen no time de bladeren op de grond liggen.
Water geven
De Ficus Lyrata wilt het liefst een lichtvochtige potgrond. Een droge potgrond, daar heeft 'ie een hekel aan! Geef voldoende water maar zorg ervoor dat 'ie geen natte voeten heeft. Hierdoor kan er wortelrot ontstaan.

Diva of the jungle

De oude vertrouwde kamerplant, wie kent de Ficus niet! Van grootbladig tot een volle groene toef of een hang variant. De Ficus is van alle markten thuis en heeft voor ieder wat wils. De familie Ficus is erg groot en telt meer dan 100 familieleden. Wat een gezellige boel! De roots van de Ficus liggen oorspronkelijk in Afrika, maar ze chillen hem ook graag in Zuid-Amerika en Azië. In deze tropische oorden groeien ze voornamelijk buiten en kunnen ze enorm groot en oud worden. De Ficus Lyrata springt eruit met zijn grote, vioolvormige bladeren. Ja, een statement maakt 'ie zeker in jouw indoor jungle! 

Houd je vast, we komen eraan!

Je bestelling wordt tot in de puntjes klaargezet om jouw kant op te komen. Naast dat de kweker en ik zorgvuldig de jungle plantjes nakijken, worden ze ook goed beschermt voordat ze op reis gaan. Ze worden netjes verpakt in een speciaal ontworpen doos zodat ze de reis goed kunnen doorstaan. Ik wil natuurlijk niets liever dan dat je nieuwe jungle maatje heelhuids bij jou aankomt.