• Uit eigen voorraad leverbaar
  • Gratis verzending vanaf €60,-
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
NL
Caladium Valentina

Caladium Valentina

Persoonlijk berichtje

Maximaal 100 tekens

Maximaal 100 tekens

Maximaal 100 tekens

Samenvatting
Samenvatting wordt geladen...
Ongeassembleerd geleverd
Totaal
€ 5,00
Levertijd:
Op voorraad
  • 100 dagen kwaliteitsgarantie
  • Gratis verzending vanaf €60,-
€ 5,00

Alles over de Caladium

Inclusief pot 11cm hoog

Kweekpot diameter is 6cm

Veel water nodig

Licht, geen direct zonlicht

1x per twee weken (zomer)

Giftig

Wil je écht alles weten over de Caladium? Dan heb ik goed nieuws! Tips en de uitgebreide verzorging lees je in mijn ENCYCLOPEDIE ➜

Handig om te weten

Pas op met de felle zon, de zon kan er namelijk voor zorgen dat de prachtige bladeren van de Caladiums verbranden. Zorg dus voor een plekje met indirect licht.

De Caladium staat bekend om zijn prachtige bladeren, maar ook om het feit dat 'ie graag in de watten gelegd wil worden. Geef deze kamerplant de ultieme verzorging en je zal zien dat zijn bladeren er tip top bij zullen staan.

Standplaats
De Caladium is een echte schaduwplant. Geef deze kamerplant een plekje waar indirect licht aanwezig is. Het felle zonnetje, daar is de Caladium geen fan van. Vermijdt daarom direct zonlicht. De felle zonnestralen kunnen brandplekken veroorzaken, wat je natuurlijk liever wilt vermijden!
Water geven
De Caladium lust wel een slok en valt daarom onder het kopje zuiper. Een droge potgrond, daar heeft 'ie een hekel aan! Geef voldoende water maar zorg ervoor dat de Caladium geen natte voeten heeft. Te veel water kan namelijk wortelrot veroorzaken.

Zeg je jungle dan zeg je Caladium! Met zijn mooie en sierlijke bladtekeningen is ‘ie onmisbaar in jouw indoor jungle. Deze prachtige bladeren fleuren jouw interieur op en geven een instant ´green touch´ aan jouw indoor jungle. De verschillende patronen, vormen en kleuren geven een mooi contrast. Maar let op, want Caladiums zijn erg seizoensgevoelig en maken een cyclus door het jaar heen. Caladiums groeien namelijk vanuit knollen, in het voorjaar groeien er prachtige bladeren uit de knol. Maar in de herfstperiode sterven de bladeren af en houd je alleen de knol over. In deze periode heeft de Caladium zijn winterslaap en hoef je een stuk minder water te geven. Gelukkig groeien er in het voorjaar, wanneer je er goed voor zorgt, weer prachtige bladeren aan.

Last van keuzestress?

Bekijk deze jungles eens

Houd je vast, we komen eraan!

Je bestelling wordt tot in de puntjes klaargezet om jouw kant op te komen. Naast dat de kweker en ik zorgvuldig de jungle plantjes nakijken, worden ze ook goed beschermt voordat ze op reis gaan. Ze worden netjes verpakt in een speciaal ontworpen doos zodat ze de reis goed kunnen doorstaan. Ik wil natuurlijk niets liever dan dat je nieuwe jungle maatje heelhuids bij jou aankomt.